Nyheter & Media

Rss icon
30 jul 2021 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Framgångsrikt första halvår för Audi: Leveransrekord och starkt resultat

Ett starkt resultat efter sex månader: Audi-koncernen uppnådde ett framgångsrikt halvårsresultat trots den kritiska situationen med halvledartillgång. Under perioden januari till juni levererade företaget totalt 981,681 bilar och summerade det bästa första halvåret Audis historia. Den positiva volymutvecklingen återspeglas även i det finansiella resultatet. Försäljningsintäkterna uppgick till 29,2 miljarder euro. Rörelseresultatet på 3,1 miljarder euro återspeglar den höga kundefterfrågan, en stark försäljningsinsats och fortsatt kostnadskontroll. Audi drog dessutom fördel av positiva värderingseffekter vid säkring av råmaterial. Försäljningsmarginalen på 10,7 procent ligger därför inom den strategiska målkorridoren på 9 till 11 procent. Nettokassaflödet på 5,5 miljarder euro återspeglar den finansiella styrkan inom Audi-koncernen.

29 jul 2021 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen-koncernen höjer utsikterna för 2021 efter rekordresultat under första halvåret

Volkswagen-koncernen fortsatte sin positiva affärsutveckling och uppvisade ett rekordresultat trots utmanande förhållanden under första halvåret 2021. Den positiva utvecklingen drevs särskilt av premiumvarumärkena Audi och Porsche, samt av Volkswagen Financial Services. Effekterna av Covid-19-pandemin och den globala bristen på halvledare kunde begränsas.

29 jul 2021 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Världspremiär för nya Taigo – Volkswagens första SUV-coupé

Nya Taigo är en sportig SUV-crossover med coupé-silhuett som för in en ny livsstil och anda i småbilssegmentet.

29 jul 2021 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Audi lanserar ännu en fyrhjulsdriven Q4 e-tron. Säljstart för Q4 45 e-tron quattro

Audi breddar elbilsprogrammet med två nya attraktiva versioner. Q4 e-tron erbjuds i ytterligare en fyrhjulsdriven version, Q4 45 e-tron quattro, som förväntas bli en storsäljare. Dessutom tillkommer Q4 Sportback 40 e-tron som får längst räckvidd i elbilsprogrammet med 528 km. Båda modellerna är nu beställningsbara.

29 jul 2021 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Ett konsortium med Volkswagen Group, Attestor Limited och Pon Holdings B.V. presenterar ett uppköpserbjudande för Europcar Mobility Group

Volkswagen-koncernen tar ett stort steg framåt med sin nya strategi NEW AUTO för att bli en ledande leverantör av individuell mobilitet. I ett konsortium med den Londonbaserade kapitalförvaltaren Attestor Limited och den holländska mobilitetsleverantören Pon Holdings B.V. har Volkswagen presenterat ett rekommenderat uppköpserbjudande för Europcar.

23 jul 2021 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Audi RS Q e-tron: Dakarrallyt testlaboratorium för potentiell framtidsteknik

Plats på scenen för ett elektrifierande högteknologiskt testlaboratorium: Knappt ett år efter den första koncept-idén, har Audi Sport börjat testat nya Audi RS Q e-tron. Audi tar sig an en av de största utmaningarna som finns i internationell motorsport. I januari 2022 kommer RS Q e-tron tävla i Dakarrallyt.

22 jul 2021 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Digital världspremiär: Audi RS Q e-tron till Dakarrallyt

Bara knappt ett år efter att den första konceptidén presenterades har Audi Sport påbörjat testerna av Audi RS Q e-tron – bilen som Audi kommer att tävla med i Dakarrallyt för första gången i januari 2022.

22 jul 2021 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagens koncernchef Herbert Diess: ”Med NEW AUTO kommer vi att förnya Volkswagen”

Volkswagen-koncernen anser sig vara väl rustad för en framtid präglad av nollutsläpp och autonom körning.

19 jul 2021 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Maximerad körglädje i Nya Audi RS 3

0 till 100 på snabba 3,8 sekunder, topphastighet upp till 290 km/h, RS Torque Splitter, semi-slicks och speciella RS-körlägen – nya Audi RS 3 bjuder på kördynamik på högsta nivå och klassens bästa prestandavärden. Utrustad med den prisade 5-cylindriga högprestandamotorn på 400 hk, levererar RS 3 acceleration ackompanjerad av ett mäktigt motorljud. Motorn har fått ännu snabbare respons och vridmomentet har höjts till 500 Nm. Breddad kaross, RS sportavgassystem och förardisplayer som i en racingbil – nya Audi RS 3 är präglad av sina sportiga gener.

13 jul 2021 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

NEW AUTO: Volkswagen-koncernen redo att skapa värden i en batteridriven och självkörande värld av mobilitet

Volkswagen har presenterat sin plan för att ställa om koncernen till ett mjukvarudrivet mobilitetsföretag med tydligt fokus på sina starka varumärken och globala tekniska plattformar, samt att skapa synergier och volym samtidigt som nya möjligheter till intäktskällor skapas.

12 jul 2021 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Porsche Race Of Champions Snow & Ice Challenge: Stjärnspäckat VIP-race i vinterns stora racingevent på Pite Havsbad.

Porsche Sverige och Race Of Champions fortsätter att utveckla samarbetet kring den legendariska motortävlingen. Internationella stjärnförare utmanar svenska racingprofiler i nytt specialevent kopplat till Porsche Carrera Cup Scandinavia.

08 jul 2021 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA Formentor med 5-cylindrar, driftläge och momentfördelning

CUPRA presenterar Formentor VZ5 med prestanda som kommer att lyfta varumärket till en helt ny nivå. Körglädje på banan är garanterad med momentfördelning, "Drift"-läge och Akebono-bromsar, dessutom tillverkas den endast i en begränsad upplaga på 7.000 exemplar.

07 jul 2021 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Världspremiär för nya Volkswagen Golf Sportscombi R

Volkswagen har tagit prestandamodellen Golf Sportscombi R till nästa nivå. Med 320 hk och ett vridmoment på 420 Nm är nya Golf Sportscombi R den mest kraftfulla Golf-kombin hittills. Stort bagageutrymme och dragkrok gör den även praktisk i vardagen.

07 jul 2021 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

Högsta betyg för CUPRA Leon, fem stjärnor i Euro NCAP

CUPRA Leon fick högsta möjliga betyg i Euro NCAPs krävande säkerhetstester.

05 jul 2021 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Nya funktioner och ökad komfort – Volkswagen lanserar uppdateringar över nätet för eldrivna ID.-familjen

Volkswagen tar nästa stora steg mot att bli en mjukvaruorienterad mobilitetsleverantör: från och med denna sommar kommer mjukvaruuppdateringar regelbundet att skickas via nätet ("Over-the-Air") till modeller i den eldrivna ID.-familjen.

02 jul 2021 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Elbilar viktiga när Volkswagen toppar för tredje månaden i rad

När juni månads nybilsregistreringar summeras står Volkswagen återigen som etta på den svenska bilmarknaden. Samtidigt fortsätter märket toppa registreringarna för nya elbilar.

29 jun 2021 | Pressmeddelande Logotyp TransportBilar

Camperhjälpen ska välkomna nybörjare in i 
husbilslivet med hjälp av veteraner

Vi går mot vad som kan bli den största campingsommaren någonsin. Därför 
lanserar Volkswagen Transportbilar ’Camperhjälpen’ – en tjänst där erfarna 
husbilsentusiaster guidar en ny generation nybörjare på rätt väg ut i naturen. 

23 jun 2021 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Världspremiär för nya Porsche 911 GTS