Nyheter & Media

Rss icon
15 okt 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

T-Roc R – säljstart för prestandaversion av Volkswagens kompakt-SUV

Kraftfull som en sportbil, mångsidig som en SUV: T-Roc R är den nya toppversionen av den populära modellen T-Roc. En effekt på 300 hk ger den kraftfulla bilen en acceleration från 0 till 100 km/h på kvicka 4,8 sekunder och en topphastighet på 250 km/h. T-Roc R är nu beställningsbar på den svenska marknaden.

10 okt 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Snart världspremiär för helt nya Volkswagen Golf

Den 24 oktober presenterar Volkswagen den åttonde generationen av Golf vid en världspremiär i Wolfsburg, Tyskland. Inledande skisser ger en inblick i designen.

08 okt 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Historisk årsdag för Volkswagens fabrik i Wolfsburg

För 70 år sedan, den 8 oktober 1949, överlämnade Storbritannien förvaltarskapet för Volkswagen till Förbundsrepubliken Tyskland och delstaten Niedersachsen fick ansvaret för Volkswagenwerk GmbH.

08 okt 2019 | Pressmeddelande Logotyp Finans

Fleet Support lanserar bilkonfiguratorn Fleet CC.

Fleet Support lanserar bilkonfiguratorn Fleet CC som möjliggör beställning av tjänstebilar online i enlighet med företagets bilpolicy. Utöver stöd för bilpolicyns alla möjligheter ser föraren hela tiden tydligt vad bilen kommer att ge för månadskostnad samtidigt som systemet visar varningar när uppsatta CO2- eller kostnadsgränser passeras.

07 okt 2019 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Audi fokuserar på eldrift i ny mobilitetsstrategi

Audi är inne i en transformationsfas och ställer om hela företaget mot elektrisk och hållbar mobilitet. 2025 planerar märket med de fyra ringarna för mer än 30 laddbara modeller, varav 20 helt eldrivna. Audi satsar på fyra plattformar för att kunna erbjuda elbilar i varje segment. Parallellt ökar utbudet av plug-in hybrider med fyra modeller under hösten. Redan idag tillverkas elbilen Audi e-tron koldioxidneutralt i Bryssel. 2025 planerar Audi för att samtliga produktionsanläggningar vara klimatneutrala.

06 okt 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Tempot fanns men motflyt för Veiby

Wales Rally GB blev inte den framgång som Ole Christian Veiby hade siktet inställt på. Efter en lovande inledning tvingades Veiby bryta under fredagen och fick starta om utan chans till tätplacering i WRC 2.

06 okt 2019 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Porsche Carrera Cup Scandinavia: Lukas Sundahl mästare för andra året i rad!

Växjösonen körde jämnt och smart i finaltävlingarna på Mantorp Park. Han försvarade sin mästerskapstitel i hård kamp mot huvudkonkurrenten Robin Hansson.

03 okt 2019 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Premiär för Porsche Esports Carrera Cup Scandinavia!

Porsche Sverige satsar på virtuell bilsport. Racingsäsongen förlängs med nytt mästerskap i simracing. Jakten på nästa racingstjärna startar 3:e oktober med prispott på 100 000 kr.

03 okt 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen stärker erbjudandet av elbilar och laddhybrider – Golf GTE beställningsbar igen

Efter cirka ett års uppehåll har Volkswagen åter öppnat laddhybriden Golf GTE. Därmed erbjuder nu Volkswagen de helt eldrivna modellerna e-Golf och e-up! samt laddhybriderna Passat GTE och Golf GTE.

02 okt 2019 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Porsche Carrera Cup Scandinavia: Stjärnspäckat finaldrama och Porsche Festival med över 1 000 bilar!

Regerande mästaren Lukas Sundahl jagar sin andra raka mästerskapstitel på Mantorp Park. Finalen får ett stjärnspäckat startfält med bl.a. dubble världsmästaren Johan Kristoffersson.

02 okt 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Veiby tillbaka i VM efter långt uppehåll

Det har varit ett långt uppehåll från rally-VM för Ole Christian Veiby, men nu är det dags igen. Kommande helg väntar en riktig klassiker för Volkswagen Dealerteam BAUHAUS-föraren: det brittiska VM-rallyt.

01 okt 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Stark september av Volkswagen – registreringarna mer än fördubblades

Det blev en kraftig uppgång på den svenska personbilsmarknaden som i september steg med 37,2 procent jämfört med samma månad förra året. För Volkswagen var ökningen ännu högre: 113,8 procent.

30 sep 2019 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Road to Indy-föraren Rasmus Lindh kör finalen i Porsche Carrera Cup Scandinavia.

Supertalangen från Kullavik korsar Atlanten för Porsche Carrera Cup Scandinavia. Kommer direkt från seger på Laguna Seca till ett inhopp som gästförare i finalen på Mantorp Park.

28 sep 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Kristoffersson tvåa i rally-SM

Rally-SM 2019 har gått i mål. För Johan Kristoffersson slutade debutsäsongen med ett silver efter en andraplats i Rally Blekinge. Kristoffersson började lite försiktigt, men kom starkt under andra etappen och vann avslutande powerstage.

27 sep 2019 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Invigning av Skandinaviens största Audi Center

Audi har tillsammans med Din Bil öppnat ett av Skandinaviens modernaste och största Audi Center i Kista. I linje med märkets nya strategi ”Consistently customer” sätts Audi-kunden i centrum i den nya anläggningen. Med en digital Customer Private Lounge, flexibla arbetsplatser och stora utställningsytor är Audi Center Kista optimerat för framtiden.