Pressmeddelanden

Rss icon
Filtera:
30 nov 2020 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Säljstart för laddhybridversioner av Volkswagen Arteon och Arteon Shooting Brake

Volkswagen breddar sitt utbud av laddhybrider – nya Arteon eHybrid och nya Arteon Shooting Brake eHybrid finns nu att beställa på den svenska marknaden. Priserna startar på 519 900 kronor respektive 529 900 kronor. I Sverige är utrustningsnivån R-Line standard.

27 nov 2020 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

ŠKODA och Hockeyfonden stöttar svensk ishockey – Daniel Adams-Ray har tonsatt hyllningsfilmen till eldsjälarna bakom den

I dag lanserar ŠKODA en kampanj skapad för att hylla och lyfta fram de verkliga eldsjälarna inom svensk ishockey. Samtidigt släpper Daniel Adams-Ray låten "Hela dagen är inte natt”. Ett verk som går hand i hand med kampanjens budskap och Hockeyfondens arbete att lyfta de människor som sällan syns i rampljuset, men är vitala kuggar för sportens fortlevnad.

26 nov 2020 | Pressmeddelande Logotyp Seat

SEAT satsar 30 miljoner euro i banbrytande testcenter för drivlinor

SEAT har en progressiv investeringsplan med fokus på elektrifiering och har under de senaste åren investerat motsvarande drygt 300 miljoner kronor i att bygga upp södra Europas mest avancerade testcenter för drivlinor. Testcentret har hög kapacitet och dygnet runt genomförs tester på el-, hybrid, gas- och förbränningsmotorer från hela Volkswagen-koncernen.

26 nov 2020 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Säljstart för Q5 Sportback och SQ5 Sportback - sportiga, praktiska och eleganta

Audi startar nu försäljningen av Q5 Sportback. Konceptet kallas Crossover Utility Vehicle, i korthet CUV, och Audi Q5 Sportback är den tredje i modellprogrammet efter Q3 Sportback och e-tron Sportback. Cupén med sina vackra linjer är tänkt för kunder som uppskattar inte bara design och tekniska innovationer, utan även en sportig karaktär och hög grad av praktisk funktion. Modellen toppas med SQ5 Sportback med treliters TDI-motor som ger 341 hk och 700 Nm vridmoment.

26 nov 2020 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

Årets familjebil 2020 – ŠKODA SUPERB iV

För femte gången vinner ŠKODA den prestigefyllda utmärkelsen Årets familjebil och det är första gången Superb tar hem vinsten. Av de tio namnkunniga motorjournalisterna i Motorförarens jury röstade flest på laddhybriden ŠKODA SUPERB iV. På delad andraplats hamnade elbilen Volkswagen ID.3 och laddhybriden Toyota RAV4 PHEV.

20 nov 2020 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Startsignal för nya Volkswagen Golf GTI Clubsport och Golf R

Volkswagen fortsätter med sin tradition att erbjuda sportiga prestandaversioner av storsäljaren Golf. Nya Golf GTI Clubsport med 300 hk och nya Golf R med 320 hk har nu släppts för beställning på den svenska marknaden.

19 nov 2020 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen-koncernen vill förbättra arbetsförhållandena i koboltgruvorna i Kongo

Som föregångare inom e-mobilitet driver Volkswagen-koncernen ständigt på för att ta ett större ansvar i sina råvaruförsörjningskedjor för batteritillverkning. Förutom att gå med i "Cobalt for Development"-initiativet har företaget även ingått ett partnerskap med RCS Global – ett företag som är specialiserat på hållbara inköp. Pilotprojektet i det kongolesiska koboltbältet har två fokusområden: förbättring av förhållandena för hantverksbrytning av kobolt samt levnadsförhållandena för människorna i de omgivande samhällena.

19 nov 2020 | Pressmeddelande Logotyp Seat

Digital invigning av Skandinaviens första CUPRA/SEAT anläggning

SEAT som företag har idag två väldefinierad varumärken, CUPRA och SEAT. Båda varumärkena har sin egen varumärkesprofil, målgrupp och uttryckssätt och det ska även speglas hos företagets återförsäljare. Inom bara några dagar inviger MotorHalland sin nya CUPRA/SEAT anläggning, den första i Skandinavien som är byggd helt enligt varumärkenas koncept.

18 nov 2020 | Pressmeddelande Logotyp Seat

Premiär för SEATs första plug-in hybrid, SEAT Leon e-HYBRID

SEAT Leon har alltid varit en grundpelare i märkets modellutbud. Sedan lanseringen 1999, har mer än 2,3 miljoner exemplar sålts totalt. Den fjärde generationen av SEAT Leon erbjuder inte bara kraft, effektivitet, säkerhet och design på ny nivå, tack vare sin avancerade plug-in hybriddrivlina är det den mest kraftfulla och energisnåla modellen i utbudet.

13 nov 2020 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen-koncernen ökar investeringarna i framtida teknik till 73 miljarder euro

Volkswagen-koncernen pressar framåt med omvandlingen till ett digitalt mobilitetsföretag. Som beslutats i Planeringsrunda 69 kommer koncernen att satsa cirka 73 miljarder euro på elektrifiering, hybrid-drivlinor och digital teknik under de närmaste fem åren. Detta tillkännagavs efter fredagens styrelsemöte. Investeringar i capex och FoU för framtida teknik kommer att höjas till 50 procent från 40 procent av koncernens totala investeringar på cirka 150 miljarder euro.

12 nov 2020 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Functions on demand – live i Sverige

Nu kan de svenska Audi-ägarna ladda ner utrustning till sin bil online och uppgradera med nya funktioner efter leverans. Saknas Matrix LED på en Audi e-tron kan ägaren ladda ned strålkastarfunktionen på prov och testa innan köpet. Tjänsten som kallas Functions on demand gör det möjligt att utrusta bilen efter behov och efter köpet.

12 nov 2020 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Sportig, kraftfull och effektiv – säljstart för nya Audi SQ5 TDI

Snyggare, sportigare, snålare: Nya Audi SQ5 TDI är optimerad på alla områden. 3.0-liters V6-dieseln under huven levererar 341 hk och har en jämn och intensiv kraftutveckling. Den vässade designen gör SUV:ens sportiga karaktär extra tydlig. Som tillval för toppversionen erbjuds baklyktor med den nya, digitala OLED-tekniken.

11 nov 2020 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Andelen laddbara begagnade Volkswagen ökar kraftigt

Volkswagens svenska återförsäljare har hittills i år ökat sin försäljning av laddbara begagnade bilar med hela 187 procent.

09 nov 2020 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Historisk seger i DTM. Audi-föraren Rene Rast mästare för tredje gången.

René Rast tog hem mästerskapstiteln i 2020 års DTM-mästerskap. Audi-föraren vann säsongsfinalen på Hockenheim med sin Audi RS 5 DTM och skrev historia genom att vinna titeln tre gånger på fyra år. Rene Rast blev därmed den mest framgångsrika Audi-föraren i DTM och tog över ledarskapet efter Mattias Ekström som vann mästerskapen 2004 och 2007.

09 nov 2020 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Fler motoralternativ tillgängliga för nya Volkswagen Golf Sportscombi

Det svenska motorprogrammet för nya Golf Sportscombi är fastställt. Versioner med mildhybridsteknik, gasdrift och bensindrift samt sportiga R-Line finns nu tillgängliga för beställning.

09 nov 2020 | Pressmeddelande Logotyp Seat

SEAT ökar på en vikande företagsmarknad

SEATs långsiktiga strategi och kontinuerliga satsning på gasdrivna fordon bär frukt, på en svikande företagsmarknad* ökar varumärkets företagsförsäljning markant. SEAT Sveriges Fleet Sales Manager, Marcus Akmal, förutspår fortsatta framgångar med en mix av hållbara drivlinor från SEAT och CUPRA så som plug-in hybrider, gasfordon och rena elbilar.

05 nov 2020 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA stärker sin digitala strategi med ny virtuell plattform

Idag visade CUPRA för första gången sin nya digitala värld. En värld som på sikt kommer att öppnas upp för alla CUPRAs kunder. Den interaktiva plattformen fungerar som en virtuell mötesplats där användarna kan skapa sin egen avatar och interagera med andra genom att prata eller chatta med dem. Tanken är att bland annat använda plattformen för konferenser, utbildningar och live konserter. En annan digital upplevelse som företaget förberett för de kommande månaderna är en TV-serie om högprestandabilar.

05 nov 2020 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Spjutspetsen i elbilsoffensiven: Audi RS e-tron GT prototype i ett första test av Lucas di Grassi

Audi visar upp serienära RS e-tron GT – den sportiga och tekniska spjutspetsen i elbilsoffensiven och den första helt eldrivna RS-modellen från Audi Sport GmbH. Audi-föraren, Formel E-mästaren och FN-ambassadören Lucas di Grassi har testat Gran Turismon och pratat med utvecklingsteamet bakom RS-modellen.

04 nov 2020 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen-koncernen och Grekland i gemensamt projekt för klimatneutral mobilitet på grekisk ö

Volkswagen-koncernen och Grekland har kommit överens om att etablera ett banbrytande mobilitetssystem på medelhavsön Astypalea. I och med detta kommer det nuvarande transportsystemet på ön att bytas ut mot elfordon och produktion av förnybar elkraft. På sikt kommer Astypalea att bli en modellö för klimatneutral mobilitet.