Pressmeddelanden

Rss icon
Filtera:
26 mar 2020 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen fyller på med laddbara bilar för den svenska marknaden

Svenskarnas allt högre efterfrågan på laddbara bilar har medfört att Volkswagen i Sverige har fått en större tilldelning av elbilar och laddhybrider.

26 mar 2020 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Porsche Carrera Cup Scandinavia presenterar årets gästförare!

Supertalanger och etablerade stjärnor inom motorsporten utmanar det ordinarie startfältet i Skandinaviens ledande racingmästerskap.

25 mar 2020 | Pressmeddelande Logotyp Seat

SEAT redovisar positivt finansiellt resultat inför ett utmanande år

Carsten Isensee, SEAT President and Vice-president for Finance and IT, på företaget, betonade att ”Fjolårsresultaten ger oss en solid grund att stå på för att bygga företagets långsiktiga framtid.”

25 mar 2020 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Teknisk milstolpe i trafiksäkerhet: experter berömmer Volkswagens Car2X-funktion

Nya Golf kan hjälpa förare att förebygga olyckor tack vare sin innovativa Car2X-teknik, vilket gör att den trådlöst kan ansluta till andra bilar och trafikinfrastrukturen. Euro NCAP har nu gett ett särskilt erkännande för denna trafikvarningsfunktion genom Advanced Award för banbrytande säkerhetsfunktioner. Den tyska bilorganisationen ADAC benämner den som en ”teknisk milstolpe”.

20 mar 2020 | Pressmeddelande Logotyp TransportBilar

Volkswagen e-BULLI: Den klassiska Folkabussen blir eldriven

Ett viktigt meddelande till alla fans av folkabussen och elektrisk mobilitet: kombinationen av klassiska attribut och högteknologiskt elektriskt drivsystem kommer att finnas tillgängligt för försäljning. Volkswagens Transportbilars partner eClassics planerar att erbjuda T1-konverteringar och färdiga fordon i stil med nya e-BULLI.

19 mar 2020 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

ŠKODA AUTO inför ett tillfälligt produktionsuppehåll i fabrikerna i Tjeckien på grund av Coronakrisen

Anläggningarna Mladá Boleslav, Kvasiny och Vrchlabí stängdes under onsdagen den 18 mars 2020 i två veckor framåt på grund av den rådande situationen och spridningen av Coronaviruset.

19 mar 2020 | Pressmeddelande Logotyp Audi

AUDI AG uppnådde finansiellt mål 2019 och sätter kurs mot långsiktig konkurrenskraft

Audi navigerade stabilt genom ett utmanande räkenskapsår 2019. I en konkurrensutsatt marknad ökade biltillverkaren leveranserna med 1,8% till 1,845,573 bilar jämfört med föregående år. Försäljningsintäkterna på 55,7 miljarder euro speglar den höga efterfrågan på suvar och större modeller. Rörelseresultatet uppgick till 4,5 miljarder euro och försäljningsmarginalen till 8,1 procent. Audi fortsätter elektrifieringsoffensiven med ännu fler eldrivna modeller i år. Mot bakgrund av den ökade spridningen av coronaviruset och de ovissa effekterna på ekonomin, ser tillverkaren stora utmaningar under 2020 och fokuserar på de anställdas hälsa samt på likviditet och stabilitet i affären.

18 mar 2020 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen pausar produktionen på grund av coronakrisen

Märket Volkswagen stoppar på torsdagen gradvis produktionen vid sina europeiska fabriker. Även Volkswagen Group Components anläggningar påverkas. Åtgärden är ett svar på den snabbare infektionshastigheten av coronaviruset, det resulterande avbrottet i leveranskedjorna och den förestående snabba nedgången i efterfrågan på bilmarknaderna. Företaget genomför också ytterligare åtgärder för att skydda de anställda.

17 mar 2020 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Ett framgångsrikt slut på 2019 för VW-koncernen och dess varumärken

Volkswagen-koncernen hade en framgångsrik avslutning på räkenskapsåret 2019 med förbättrat ekonomiskt resultat för nästan alla varumärken.

17 mar 2020 | Pressmeddelande Logotyp Seat

Nya SEAT Leon, den mest avancerade modellen SEAT någonsin utvecklat

Helt nya Leon är här, redo att liva upp kompaktsegmentet. Företaget har investerat över 1,1 miljarder euro på att ge nya Leon mer bränslesnåla motorer, uppkoppling och assistanssystem på högsta nivå, enastående kraft och inspirerande design.

12 mar 2020 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Säljstart för Nya Audi A3 Sportback

Audi startar försäljningen av nya Audi A3 Sportback som har lansering i slutet av april hos de svenska återförsäljarna. Inledningsvis finns tre TFSI- och TDI-motorer att välja på. Senare under året ökar utbudet med både mildhybrider, laddhybrider och gasdrivna Audi A3 g-tron.

12 mar 2020 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

Här är årets ŠKODA Cycling Team 2020

Den nya utmanande bansträckningen runt Vätternrundan avskräckte inte de sökande till årets ŠKODA Cycling Team. Ännu ett år slog ansökningarna rekord med 3400 anmälningar. Lagledningen har nu valt ut och meddelat de motionärer som ska cykla med laget 2020.

05 mar 2020 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Fyra ringar och fyrhjulsdrift: 40 år med quattro

Audi är för många synonymt med quattro – fyrhjulsdriften som firar 40-årsjubileum i år. Premiären för den första quattromodellen gjordes på Genevesalongen 1980. Sedan dess har ca 10,5 miljoner quattrodrivna Audi tillverkats. Under årens lopp har systemet ständigt utvecklats och nu är det dags för nästa kapitel i framgångssagan. Eldrivna quattrosystem och elektrisk torque vectoring har presenterats i prototyperna Audi e-tron S och Audi e-tron S Sportback.

04 mar 2020 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Återvunna PET-flaskor klär nya Audi A3

Modeindustrin tillverkar smycken, kläder och väskor från PET-flaskor. Alltfler möbler tillverkas dessutom av restmaterial från papper, plastflaskor och trä. I nya Audi A3 erbjuder Audi för första gången en sätesklädsel som tillverkats av återvunnet material. Totalt används över 100 återvunna PET-flaskor i interiören.

03 mar 2020 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

Världspremiär för ŠKODA OCTAVIA RS iV

ŠKODA OCTAVIA RS iV är den första laddhybriden i RS-familjen med en effekt på 180 kW och en räckvidd upp till 60 km på el. Under året släpps även 3 andra nya elektrifierade OCTAVIA-modeller: OCTAVIA iV och två OCTAVIA eTEC.

03 mar 2020 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

De första detaljerna om Volkswagens helt eldrivna SUV ID.4

ID.4 blir namnet på den andra medlemmen i ID.-familjen och den första fullfjädrade eldrivna SUV:en från Volkswagen.

03 mar 2020 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Världspremiär för Nya Audi A3 Sportback

Audi var först av premiummärkena att lansera en modell i kompaktklassen 1996. Fram till idag har över 5 miljoner bilar sålts, vilket gör den till den mest sålda i sitt segment. Nu presenteras den fjärde generationen av den framgångsrika modellen – sportig, digitaliserad och helt uppkopplad. Med progressiv styrning, adaptivt chassi och kraftfulla motorer ser den inte bara sportig ut utan levererar även sportiga köregenskaper. I motorprogrammet kommer både mildhybrider, laddhybrider och gasdrivna g-tron att erbjudas utöver de konventionella TDI- och TFSI-motorerna. Flera innovationer har hämtats från de större modellerna, bl.a. infotainment och förarassistentsystem.