Pressmeddelanden

Rss icon
Filtera:
01 jul 2022 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Förväntad Sverige-favorit – Volkswagen erbjuder ny fyrhjulsdriven version av eldrivna ID.4

Volkswagen utökar nu erbjudandet av sin helt eldrivna suv ID.4 med ytterligare en fyrhjulsdriven version: ID.4 Pro 4MOTION med 265 hk.

01 jul 2022 | Pressmeddelande Logotyp Seat

Thomas Schäfer utnämnd till ny styrelseordförande för SEAT S.A.

Tillsammans med Wayne Griffiths, VD för SEAT S.A., kommer Schäfer att driva på CUPRAs tillväxt och företagets omvandling i syfte att positionera Spanien som en elbilsnav i Europa.

01 jul 2022 | Pressmeddelande Logotyp TransportBilar

Svenska priser klara för Volkswagen ID. Buzz och ID. Buzz Cargo

De rekommenderade svenska priserna på eldrivna ID. Buzz och ID. Buzz Cargo är nu fastställda. Reservationsprocessen för båda versionerna förväntas starta i slutet av augusti eller under september.

30 jun 2022 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

Produktionsstart för CUPRA Formentor VZ5 Taiga Grey

Nu startar produktionen av den exklusiva Taiga Grey-versionen av CUPRA Formentor VZ5, begränsad och numrerad till 999 exemplar.

30 jun 2022 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen och Siemens investerar i Electrify Americas ambitiösa expansionsplaner

Volkswagen-koncernen och Siemens gör gemensamma investeringar på 450 miljoner USD i nätverk för snabbladdning i USA och Kanada.

27 jun 2022 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagens första eldrivna sedanmodell: Världspremiär för ID. AERO

Progressiv, elegant och aerodynamisk design som ger generösa utrymmen invändigt: Med dagens världspremiär av konceptbilen ID. AERO i Kina ger Volkswagen en försmak av märkets första helt eldrivna sedanmodell.

22 jun 2022 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Första eldrivna sedan-modellen från Volkswagen: designskisser på ID. AERO

Volkswagen tittar in i framtiden och släpper nu designskisser på konceptbilen ID. AERO, den första helt eldrivna sedan-modellen som initialt är planerad för den kinesiska marknaden men som också är aktuell för Europa. ID. AERO har en aerodynamisk och elegant design samtidigt som den erbjuder generösa utrymmen. Den digitala världspremiären av förproduktionsstudien äger rum på måndag den 27 juni klockan 14.00.

21 jun 2022 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen förfinar GTX-versionerna – varje ID.-modell får en egen GTX i framtiden

Beteckningen GTX innebär sportiga prestandaversioner i Volkswagens eldrivna ID.-familj. I samband med det stundande modellårsskiftet införs flera nyheter för att understryka den sportiga karaktären. Det är nu också officiellt att varje ID.-modell får sin egen GTX-version i framtiden.

20 jun 2022 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

Robert Dahlgren kämpar till STCC-seger i tuff Skellefteå-helg

Robert Dahlgren fick kämpa för varje centimeter under STCC-helgen på hemmabanan Skellefteå Drive Center Arena och lyckades säkra en stark seger i helgens sista tävling.

17 jun 2022 | Pressmeddelande Logotyp TransportBilar

ID. Buzz-produktion är igång: Upp till 130 000 enheter per år från Hannover

Volkswagen Transportbilar (VWCV) inleder en ny era i sin fordonstillverkning vid huvudfabriken i Hannover. Produktion av nya helt eldrivna ID. Buzz och ID. Buzz Cargo startade nyligen och de första bilarna kommer att levereras till kunder i slutet på året. Man arbetar systematiskt med anpassningar för elektrifieringen av anläggningen och för att säkra framtiden för Volkswagen Transportbilar, i linje med koncernens GRIP 2030-strategi. I framtiden finns planer på att kunna bygga upp till 130 000 enheter per år av den nya elektriska folkabussen.

16 jun 2022 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

Tour de France-upplevelse i vinstpotten när ŠKODA sponsrar Vätternrundan för 9:e året i rad

Den årliga Vätternrundan är världens största cykelmotionslopp och den 315km långa banan runt sjön lockar cyklister både från Sverige och utanför landets gränser. ŠKODA Sverige är för 9:e årets i rad huvudpartner till Vätternrundan och i år satsar ŠKODA extra för att stärka sin koppling till det globala partnerskapet till Tour de France, världens främsta cykelarrangemang.

16 jun 2022 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Audi gör det lättare att ladda elbilen. Ett enda kort till 9700 laddpunkter i Sverige och 350.000 i Europa.

Övergången till elbil skall vara enkel. Audi har därför satsat på en praktisk lösning som samlar majoriteten av Sveriges laddoperatörer i ett enda kort. Nyligen anslöts även Vattenfalls InCharge som bidrar med ytterligare ca 4200 laddpunkter. Sedan lanseringen 2019 har antalet anslutna laddpunkter mer än tredubblats. Totalt fungerar kortet nu på ca. 350.000 laddpunkter i 26 länder i Europa, varav 9700 i Sverige. För att göra laddningen ännu smidigare kan ägare till nyare Audi e-tron dessutom använda sig av Plug & Charge vid Ionitys stationer.

16 jun 2022 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

Segerjakt i Skellefteå - hemmatävlingen för PWR, Dahlgren och Skellefteå Kraft

Regerande STCC TCR Scandinavia-mästarna CUPRA Dealer Team - PWR Racing jagar nya segrar i helgens tävlingar som körs på såväl teamets som Robert Dahlgrens hemmabana Skellefteå Drive Center Arena.

14 jun 2022 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Audi etablerar fler laddstationer efter lyckad pilotfas

Audi charging hub är ett koncept som framförallt är tänkt för storstäder och riktar sig till alla som inte kan ladda hemma. Den första pilotanläggningen öppnade i december i tyska Nürnberg och nu har stationen utvärderats med positiva resultat. 60% av laddningarna har varit återkommande elbilister som upptäckt fördelarna med det unika konceptet. Nu utvidgas satsningen till fler städer. Till hösten öppnar en anläggning i Zürich och därefter i Salzburg och Berlin. Under 2023 och 2024 planerar Audi öppna ännu fler stationer i Tyskland.

13 jun 2022 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

Medvind för ŠKODA AUTO – satsar på vindkraft i Finland

› 38 nya vindkraftverk på tre platser med en total märkeffekt på 159,6 MW › Den beräknade energivolymen på 570 GWh/år kan försörja cirka 150 000 hushåll › Storskaliga investeringar i förnybar energi är en integrerad del av ŠKODAs strategi "Green Future"

08 jun 2022 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen-gruppen digitaliserar bilköpet för kunden

Volkswagen Group Sverige, med sina varumärken Volkswagen Personbilar, Volkswagen Transportbilar, Audi, Skoda, SEAT och Cupra förbereder organisationen för ett agentupplägg för märkenas elbilar samt för större och medelstora företagskunder.

07 jun 2022 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA presenterar sin vision och nya modeller fram till 2025

Internationell media, partners, representanter från Volkswagen-koncernen samt medlemmar av aktieägarfamiljerna Piëch och Porsche deltog i CUPRAs "the Unstoppable Impulse"-event i Terramar, Spanien, där varumärket presenterade sin framtidsvision och nya modeller fram till 2025.

07 jun 2022 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen startar mobilitetstjänster på Astypalea – elektrifieringen på den grekiska ön fortsätter

Nyligen togs samåkningstjänsten ”ASTYBUS” och fordonsdelningstjänsten ”astyGO” i drift med elbilar från Volkswagen.

05 jun 2022 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

Robert Dahlgren säkrar pole, seger och varvrekord i STCC-premiären

CUPRA Dealer Team - PWR Racing-föraren Robert Dahlgren började STCC TCR Scandinavia-säsongen 2022 lika starkt som han avslutade fjolåret.

03 jun 2022 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA förlänger samarbetet med STCC som officiell bilpartner

CUPRA förlänger samarbetet med STCC inför premiären av årets racingsäsong på Ljungbyheds Motorbana i helgen. Samarbetet har ett stort fokus på utvecklingen av framtidens racing där båda parter delar en vision om hållbar elektrifiering.