Pressmeddelanden

Rss icon
Filtera:
02 dec 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen elektrifierade Sverige i november − störst på laddbara bilar

November blev en ljus månad för Volkswagen på den svenska marknaden. Märket registrerade 5 361 nya personbilar enligt statistik från BIL Sweden, vilket är en ökning med 65,7 procent jämfört med samma månad förra året. Marknadsandelen i november blev 17,6 procent.

29 nov 2019 | Pressmeddelande Logotyp TransportBilar

Efter 17 framgångsrika år med Ruth – Volkswagen Transportbilar byter reklambyrå.

Volkswagen Transportbilar har efter en upphandling valt Abby Priest som ny kommunikationsbyrå för sin reklam och PR från 2020. Med detta beslut lämnar Volkswagen Transportbilar ett långt och framgångsrikt samarbete med reklambyrån Ruth.

27 nov 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen har levererat 100 000 exemplar av elbilen e-Golf

Den 26 november levererade Volkswagen det 100 000:e exemplaret av eldrivna e-Golf. Jubileumsbilen producerades i Dresden och överlämnades där till kunden.

27 nov 2019 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Audi i överenskommelse om framtidsinriktning

Audi beskriver det som en ny era där man sätter in åtgärder för högre lönsamhet, flexibilitet och säkrade jobb. Audis ledning och arbetstagarrepresentanter har slutit en överenskommelse inom ramverket som kallas Audi.Zukunft, dvs Audi.Framtid. Besluten gäller framförallt optimerad produktionskapacitet vid de två tyska anläggningarna, anpassning av arbetsstyrkan och förlängda jobbgarantier till slutet av 2029. De 6 miljarder euro som frigörs säkrar den strategiska målkorridoren på 9 till 11 procents vinstmarginal och investeras i elektrifiering och digitalisering. Audi.Zukunft kommer därmed att stärka konkurrenskraften för de fyra ringarna och anpassa företaget för de kommande åren. Överenskommelsen träder i kraft den 29 november och gäller för de kommande 10 åren.

25 nov 2019 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Porsche Esports Carrera Cup Scandinavia: Mattias Stahre mästare i historisk och succéartad final!

Den första upplagan av Skandinaviens ledande sim-racingmästerskap avgjordes inför ett fullsatt Porsche Center Danderyd. “Overklig” seger efter mästerlig körning i samtliga race.

25 nov 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen fokuserar på eldriven motorsport

Volkswagen implementerar nu märkets elbilsstrategi i sin satsning på motorsport. Den eldrivna tävlingsbilen ID.R spelar en viktig roll efter 2019 och Volkswagens elbilsplattform MEB kommer att användas även inom motorsporten.

25 nov 2019 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

Produktionsstart för eldrivna ŠKODA CITIGOe iV

ŠKODA tar nästa steg mot en elektrifierad framtid. I veckan lämnade det första exemplaret av CITIGOe iV fabriken i Bratislava. Den pigga, utsläppsfria citybilen är ŠKODAs första helt eldrivna modell med en räckvidd upp till 265 km.

21 nov 2019 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

ŠKODA AUTO, PRE och Chakratec sätter upp unik laddningsstation i Prag

Den nya laddningsstationen använder svänghjulsteknik och kräver därav inga batterier. Kinetic Power Booster i Prag kan ladda med dubbelt så hög effekt som det nationella elnätet. Systemet gör snabbladdning möjlig även på ställen där elnätet är svagt. Startupföretaget Chakratec, som är de som uppfunnit Kinetic Power Booster, scoutades av ŠKODA AUTO DigiLab Israel.

20 nov 2019 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Världspremiär för eldrivna Audi e-tron Sportback

“Framtiden är elektrisk”. Audi följer konsekvent elektrifieringsstrategin och presenterar den andra modellen i e-tron familjen under Los Angeles Auto Show. Audi e-tron Sportback är en sportig SUV med coupe-siluett som levererar upp till 300 kW och har en räckvidd på upp till 446 kilometer. De digital matrix LED-strålkastarna är en helt ny innovation som för första gången erbjuds i storserieproduktion. Audi e-tron Sportback börjar säljas i slutet av november och marknadsintroduktionen är planerad till våren 2020.

20 nov 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Världspremiär för Volkswagens konceptbil ID. SPACE VIZZION – eldriven kombi med fyrhjulsdrift

På Los Angeles Auto Show, 22 november – 1 december, visar Volkswagen upp sin nya konceptbil ID. SPACE VIZZION – en utsläppsfri bil för en ny era, för ett nytt sätt att tänka och för en ny typ av mobilitet.

17 nov 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Imponerande insats av Johan i Macau

Med en stark fjärdeplats i det sista racet avrundade Johan Kristoffersson en imponerande WTCR-helg i Macau. Volkswagen-föraren lärde sig snabbt att bemästra den utmanande banan.

15 nov 2019 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen-koncernen investerar starkt för framtiden

Planerade investeringar och utvecklingskostnader för framtida satsningar inom hybridutveckling, elektrisk mobilitet och digitalisering kommer att uppgå till cirka 60 miljarder euro mellan 2020 och 2024. Andelen planerade utgifter för framtida områden ökade i Planning Round 68 till cirka 40 % från cirka 30 % i föregående Planning Round.

15 nov 2019 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

Nya ŠKODA OCTAVIA – tar nu ett stort kliv framåt både när det gäller design och teknik

Nya OCTAVIA imponerar med uttrycksfull design och innovativ teknik. Bland nyheterna: Head-Up-Display (HUD), elektroniska växlar och ergonomiska Ergo-säten. Drivlinor: Laddhybrid, mildhybrid och bränslesnåla bensin-, diesel- och gasdrivna motorer. Exteriör: utökade mått och en ännu uttrycksfullare design. Interiör: ny design och instrumentpanel i flera nivåer.

14 nov 2019 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Robin Hansson uttagen till Porsche Motorsport Junior Programme Shoot-out

Mästerskapstvåan och vinnaren av 7 race i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2019 får chansen att mäta sig mot världens snabbaste Carrera Cup-förare.

13 nov 2019 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Klart för finalfest i historiens första Porsche Esports Carrera Cup Scandinavia!

Skandinaviens 12 snabbaste sim-racingförare tävlar inför levande publik i en specialbyggd sim-racingarena. Kamp om mästartiteln och 100 000 SEK i ett tv-sänt final-event.

12 nov 2019 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Årets största utmaning för Kristoffersson

Med en seger i ryggen från senaste deltävlingen åker Johan Kristoffersson till Macau för säsongens näst sista racehelg i WTCR. Den välkända stadsbanan i Asien blir ännu en ny erfarenhet för värmlänningen.

11 nov 2019 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

Världspremiär för nya ŠKODA OCTAVIA

Världspremiären av nya ŠKODA OCTAVIA äger rum i Prag under kvällen den 11 november. ŠKODA har släppt två exklusiva designskisser som ger en första skymt av interiörkonceptet i fjärde generationen. Bästsäljaren har fått ny design och invändigt en helt ny look med bland annat en instrumentpanel i flera nivåer och en stor display i mitten. Följ världspremiären ikväll live.