Pressmeddelanden

Rss icon
Filtera:
02 dec 2022 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Nya Volkswagen ID.3 står i startblocket

Kvalitet och design tas till nästa nivå i nya ID.3. Volkswagen har lyssnat på sina kunder och implementerat många av deras förslag. Hållbarhet är fortsatt i fokus genom en koldioxidneutral* tillverkning och genom en interiör som inte innehåller något material av animaliskt ursprung.

01 dec 2022 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen spurtar – tar ledningen i det svenska elbilsracet

I november registrerade Volkswagen 1 562 nya elbilar på den svenska marknaden. Det innebar över hälften av de totala registreringarna. Under månaden gick Volkswagen också upp i ledningen som det största elbilsmärket hittills under 2022. Modellen ID.4 är fortsatt i topp som den populäraste elbilen på marknaden.

01 dec 2022 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen presenterar unika konceptbilen ID. Space Vizzion på eCarExpo

Detta eldrivna kombikoncept med fyrhjulsdrift, 340 hk och en räckvidd på upp till 590 km visas nu för första gången upp på en svensk mässa – på eCarExpo i Göteborg, 2-4 december.

29 nov 2022 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA teasar Tavascan och Metahype vid 2023 års Primavera Sound line-up

För första gången någonsin kommer Primavera Sound, Europas ledande musikfestival i Barcelona, även att genomföras i Madrid. CUPRA och Primavera Sound presenterar de båda festivalernas line-up samt en glimt av CUPRAs framtid med Tavascan och Metahype - under konceptet "Mirroring you, I'll be your mirror".

29 nov 2022 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Mer prestanda och exklusiv design. Audi RS 6 Avant performance och RS 7 Sportback performance.

Prestandamaskinerna Audi RS 6 Avant och RS 7 Sportback har vässats för att maximera körupplevelsen ännu mer. I nya performance-modellerna bjuder den kraftfulla 4,0-liters V8 biturbo TFSI-motorn på 630 hk och ett maximalt vridmoment på 850 Nm. 0-100 km/h går nu på 3,4 sekunder och köregenskaperna är ännu mer distinkta tack vare optimerad självspärrande mittdifferential. Audi RS 6 Avant performance finns att beställa från den 8 december för 1.275.700 kr och RS 7 Sportback performance för 1.346.700 kr.

28 nov 2022 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

Stark seger för ABT CUPRA XE vid finalen i Extreme E i Uruguay

Med hög fart och bra flyt hela vägen tog svenska motorstjärnan Klara Andersson och Nasser Al-Attiyah hem segern i finalen av Extreme E.

23 nov 2022 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Audi i nytt reklambyråsamarbete med Acne

Audi Sverige har efter en byråupphandling valt Acne som ny reklambyrå med start 2023. Märket med de fyra ringarna lämnar därmed TBWA vid årsskiftet efter fem års samarbete.

17 nov 2022 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Terrängsportbil med vinnargener - nya Porsche 911 Dakar

Porsche firar en extraordinär världspremiär på Los Angeles Auto Show: nya Porsche 911 Dakar är lika bekväm i terräng som på motorvägar. Den exklusiva modellen, med en begränsad upplaga på endast 2 500 exemplar, visar inte bara de närmast gränslösa möjligheterna med konceptet Porsche 911, utan påminner även om Porsches första totalseger i 1984 års Paris-Dakar Rally. Den historiska segern är också en milsten på grund av införandet av fyrhjulsdrift för första gången i Porsche 911. Det är också anledningen till att nya 911 Dakar erbjuds med tillvalet Rally Design Package, som en erinran om den ikoniska vinnarbilen

15 nov 2022 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

Škoda utökar RS-familjen – säljstart för ENYAQ RS iV

› Två motorer, 220 kW* systemeffekt och fyrhjulsdrift säkerställer dynamisk körning › Enastående aerodynamik i kombination med hög energieffektivitet ger en räckvidd på över 500km (WLTP) › Sportig design med signifikanta RS-detaljer

14 nov 2022 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

En halv miljon ID.-bilar har levererats – Volkswagen når milstolpe ett år tidigare än planerat

Sedan de första exemplaren av ID.3 överlämnades till kunder i oktober 2020 har Volkswagen levererat 500 000 exemplar av modeller inom eldrivna ID.-familjen över hela världen, varav 23 000 i Sverige.

09 nov 2022 | Pressmeddelande Logotyp TransportBilar

Nya innovativa assistanssystem i ID. Buzz

Med ett kort tryck på blinkerspaken kan bilen göra ett assisterat filbyte på motorvägen. Den kan använda sig av insamlad svärmdata och lära sig återupprepa en parkeringsmanöver – Volkswagen ID. Buzz introduceras med nya intelligenta förarhjälpsystem som kan göra körningen ännu bekvämare och samtidigt öka säkerheten. Detta ligger i linje med Volkswagens åtagande att göra den senaste tekniken tillgänglig för många bilförare.

09 nov 2022 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Nya Audi Q8 e-tron: Förbättrad effektivitet, längre räckvidd och förfinad design

Audi e-tron var starten på premiumtillverkarens omställning mot elbilar när den lanserade 2018. Sedan dess har modellen satt standard i segmentet för eldrivna SUV:ar i lyxklassen. Nya Audi Q8 e-tron bygger vidare på framgångarna för elbilspionjären. Efterträdaren bjuder på optimerat drivkoncept, förbättrad aerodynamik, högre laddningsprestanda, större batterikapacitet och längre räckvidd. Audi Q8 e-tron SUV har en räckvidd på upp till ca 58 mil och Audi Q8 Sportback e-tron upp till 60 mil enligt WLTP.

08 nov 2022 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Porsche blir Official Car för Race Of Champions 2023

Porsche fortsätter samarbetet med ett av världens mest omtalade och stjärnspäckade racingevent – Race Of Champions. Laddhybrid-versioner av Porsche Cayenne blir Official Car under tävlingarna vid Pite Havsbad 28–29 januari 2023.

08 nov 2022 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Porsche växer i Stockholm – Din Bil Gruppen etablerar nytt Porsche Center i Nacka

Porsche Sverige fortsätter säkerställa utbyggnad av det svenska återförsäljarnätverket. En av Sveriges ledande aktörer inom bilhandel har valts ut för att etablera Porsche Center Nacka.

03 nov 2022 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen AG har som mål att ha klimatneutrala datacenter 2027

Idag tillkännagav Volkswagen AG sin avsikt att göra koncernens datacenterverksamhet koldioxidneutral till 2027. För att uppnå detta mål har koncernen utökat sin datakapacitet vid Green Mountain, en norsk operatör av CO₂-neutrala datacenter. Med denna expansion kommer en fjärdedel av Volkswagens globala datacenterverksamhet att drivas koldioxidneutralt. Detta motsvarar en årlig CO₂-besparing på 10 000 ton.

02 nov 2022 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

ABT CUPRA XE bekräftar Klara Andersson till finalen i Extreme E

ABT CUPRA XE siktar på att avsluta andra säsongen av Extreme E på topp när teamförarna Nasser Al-Attiyah och Klara Andersson ännu en gång ställer upp tillsammans för den sista omgången i serien, Energy X Prix.

02 nov 2022 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Nya Porsche 718 Style Edition

01 nov 2022 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen ID.4 behåller positionen som den populäraste elbilen

Eldrivna suven ID.4 fortsätter att toppa listan över de mest nyregistrerade elbilarna i Sverige hittills i år. Det visar färsk statistik för oktober.

28 okt 2022 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen-koncernens rörelseresultat ökar och återhämtningen i Kina accelererar

Volkswagen-koncernen rapporterade ett stabilt resultat för tredje kvartalet i en tuff global miljö. De totala fordonsleveranserna till kunderna ökade under Q3, och det totala rörelseresultatet ökade från 2,6 miljarder euro under ett leveransbegränsat kvartal 3 2021 till 4,3 miljarder euro. Koncernens finansiella resultat under Q3 visar hur åtgärder för att stärka leveranskedjorna framgångsrikt har bidragit till att mildra ett utmanande globalt landskap.

28 okt 2022 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen håller sig på rätt spår i en utmanande miljö

Trots en fortsatt ansträngd situation kring komponentförsörjning rapporterar märket Volkswagen ett högre rörelseresultat, en högre omsättning och ökade leveranser för årets första nio månader.