Pressmeddelanden

Rss icon
Filtera:
03 jul 2020 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagens bilfabrik i Zwickau producerar nu endast elbilar

Omställningen till att bli Europas största produktionsanläggning av elbilar fortsätter i hög takt. Efter 116 år har den sista bilen med förbränningsmotor rullat ut från Volkswagens fabrik i tyska Zwickau. Från och med nu kommer endast eldrivna modeller att tillverkas i denna fabrik.

02 jul 2020 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

CUPRA Sverige är nu officiell bilpartner till STCC

För att ytterligare stötta racingen i Sverige och samtidigt underlätta logistik, transporter och bidra med ökad säkerhet går CUPRA Sverige nu in som officiell bilpartner till STCC.

01 jul 2020 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Världspremiär för nya Volkswagen Tiguan – lanseras även som laddhybrid och R-version

Volkswagen Tiguan är den mest framgångsrika SUV:en i Europa och en av de mest sålda SUV:arna i världen. Denna storsäljare får nu en omfattande uppdatering. Nya Tiguan kommer för första gången att erbjudas som laddhybrid och i prestandaversionen R.

30 jun 2020 | Pressmeddelande Logotyp Skoda

Premiär för nya ŠKODA OCTAVIA G-TEC – Sveriges mest populära gasbil visar vägen mot en hållbar mobilitet

ŠKODAs omställning för att reducera utsläppen av växthusgaser och satsa på en hållbar mobilitet utmärker det framtida modellprogrammet. Med gasdrift reduceras CO2-utsläppet med ca 25% och med biogas upp till 85-90%. ŠKODAs G-TEC erbjudande med SCALA och KAMIQ breddas nu med storsäljaren OCTAVIA i gasutförande.

29 jun 2020 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Premiär för Audi Q5 i förnyad form med ny teknik

Audi Q5 är sedan många år en av de storsäljande suvarna i premiumsegmentet i Europa. Nu är det dags för en uppgradering av modellen. Audi har finslipat detaljerna och gjort en kompetent bil ännu bättre. Den optimerade Q5:an har en sportig karaktär som kombinerats med praktiska lösningar och en rad avancerade infotainment- och assistanssystem. Den vässade designen förstärker Q-identiteten och en världsnyhet avslöjas i bakljuspartiet med digital OLED-teknik.

26 jun 2020 | Pressmeddelande Logotyp Seat

SEAT stärker sitt engagemang för mångfald

Tolerans, respekt och inkludering är kärnvärden för SEAT. Dessa principer ingår i företagets mångfald och inkluderingsstrategi och i Volkswagen Group’s Group Essentials, sju principer som koncernens företagskultur bygger på, nämligen ansvar, ärlighet, mod, mångfald, stolthet, solidaritet och tillförlitlighet.

25 jun 2020 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

Nedräkningen har börjat inför nya CUPRA Formentor

Snart öppna förförsäljningen av CUPRAs unika modell som lanseras under hösten 2020. Wayne Griffiths, VD för CUPRA, har tillsammans med CUPRA-föraren och World Touring Car Championship-vinnaren Jordi Gené provkört CUPRA Formentor.

24 jun 2020 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Volkswagen presenterar nya Arteon – som laddhybrid, R-version och Shooting Brake

Nu är det dags för en uppdatering av Arteon. I samband med det är det även världspremiär för kombiversionen Shooting Brake. Både Arteon och Arteon Shooting Brake kommer dessutom att erbjudas som laddhybrid och prestandaversionen R.

22 jun 2020 | Pressmeddelande Logotyp Cupra

Världspremiär för Nya CUPRA Ateca

Nya CUPRA Ateca tar över genom att röra om i segmentet och erbjuda en ny typ av SUV för de verkliga entusiasterna. En komplett prestada-SUV som levererar körglädje samtidigt som den klarar vardagens utmaningar med en klackspark.

19 jun 2020 | Pressmeddelande Logotyp Seat

SEAT donerar 100.000 euro till projektet #YoMeCorono i kampen mot COVID-19

Initiativet #YoMeCorono arbetar med att utveckla ett vaccin mot COVID-19-viruset. SEATs donation till projektet är ett av flera frivillig-initiativ från företaget under Coronakrisen. Bland annat har SEAT bidragit med tillverkning av nödrespiratorer och munskydd, tillhandahållit 150 fordon till sjukvården för transporter av medicinsk personal och utrustning, samt utfört PCR-tester på 15.000 medarbetare.

18 jun 2020 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Porsche Sprint Challenge Scandinavia – premiär för ny instegsklass! Tryggar återväxten i skandinavisk motorsport.

Säsongen 2021 har Porsche Sverige för avsikt att lansera en helt ny racingserie för ambitiösa talanger och avancerade trackday-förare med sikte på Porsche Carrera Cup Scandinavia. En omfattande satsning på skandinavisk motorsport.

17 jun 2020 | Pressmeddelande Logotyp TransportBilar


Nu kommer Sveriges första hotellsvit på hjul

När coronaviruset uppmanar oss att semestra på hemmaplan och på avstånd från andra så ökar intresset för att semestra på hjul. Volkswagen Transportbilar går därför ihop med Petter Stordalens Hobo Hotel och erbjuder resenärer ett unikt erbjudande - ett rullande hotellrum att köra var man vill. ‘Hotel California’ går att boka från klockan 14:00 idag.

17 jun 2020 | Pressmeddelande Logotyp SvenskaVolkswagen

Volkswagen ökar andelen i QuantumScape

Volkswagen-koncernen ökar sin andel i QuantumScape och gör en tilläggsinvestering på upp till 200 miljoner USD i det amerikanska batteribolaget. Målet är att driva fram den gemensamma utvecklingen av solid-state batteriteknologi.

16 jun 2020 | Pressmeddelande Logotyp Seat

Världpremiär för SEAT MÓ vid invigningen av CASA SEAT

Under den officiella invigningen av CASA SEAT hade varumärket SEAT MÓ världspremiär. Det nya varumärket ska leda SEATs strategi för urban mobilitet, detta genom att bland annat erbjuda mikromobilitetsprodukter och smarta delningstjänster.

15 jun 2020 | Pressmeddelande Logotyp Seat

Global presentation av urban mobilitet och förhandsinvigning av CASA SEAT

Välkommen att följa förhandsinvigningen av CASA SEAT för myndigheter och press samt presentationen av SEATs fortsatta strategi för urban mobilitet.

15 jun 2020 | Pressmeddelande Logotyp Seat

Världspremiär för Nya SEAT Ateca 2020

SEAT Ateca introducerades för första gången 2016 och har sedan dess sålts i mer än 300 000 exemplar, en enorm prestation för den kompakta SUV:en. Nu lanseras den nya uppdaterade versionen, SEAT Ateca 2020.

12 jun 2020 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Nya Porsche Cayenne GTS med V8 under huven

11 jun 2020 | Pressmeddelande Logotyp Personbilar

Grönt ljus för Volkswagens nya elbil ID.3 1st – kan beställas från den 17 juni

Nu är väntan snart över för de som förbokat Volkswagens nya elbil. Lanseringsmodellen ID.3 1st kan beställas från och med den 17 juni och leveranserna av de första bilarna sker i september. De svenska priserna för denna välutrustade lanseringsmodell startar på 409 900 kronor, innan avdrag för klimatbonus. Tre versioner med olika utrustningsnivåer erbjuds.

11 jun 2020 | Pressmeddelande Logotyp Porsche

Porsche Carrera Cup Scandinavia: Thed Björk gästförare i säsongspremiären!

Legendariske touringcar-stjärnan till start i Västkustloppet. Världsmästaren gästspelar i Sverige som en del av uppladdningen inför starten av den uppskjutna WTCR-säsongen.

11 jun 2020 | Pressmeddelande Logotyp Audi

Aluminium i slutet kretslopp har sparat 350.000 ton CO2-utläpp

Audi har en lång tradition av att använda aluminium. Redan 1994 lanserades Audi A8 med Audi Space Frame, en konstruktion helt i viktbesparande aluminium. Sedan dess har Audi fortsatt använda lättviktsmaterialet i olika former, numera i en innovativ multimaterialmix. Produktionen av primäraluminium är dock väldigt energikrävande. Audi har därför infört ett slutet kretslopp för återvinning, s.k. Aluminium Closed Loop. Det sparar in på värdefulla råvaror och gör att bilarna levereras med en bättre miljöbalans redan från start. Audi använder därför återvunnet aluminium i Audi A3, A4, A5, A6, A7 och A8, och inte minst i elbilarna Audi e-tron och e-tron Sportback.