09 nov 2020 | Pressmeddelande

SEAT ökar på en vikande företagsmarknad

SEATs långsiktiga strategi och kontinuerliga satsning på gasdrivna fordon bär frukt, på en svikande företagsmarknad* ökar varumärkets företagsförsäljning markant. SEAT Sveriges Fleet Sales Manager, Marcus Akmal, förutspår fortsatta framgångar med en mix av hållbara drivlinor från SEAT och CUPRA så som plug-in hybrider, gasfordon och rena elbilar.

  • SEATs företagsförsäljning ökar med 45% samtidigt som den totala företagsmarknaden* i landet tvärtemot går nedåt med -10,3%
  • SEAT ligger 1:a i antalet registrerade gasfordon på svenska marknaden, det motsvarar en andel på 35%
  • Framtidens klimatsmarta fordonsflotta är en mix av hållbara technologier och drivmedel

Södertälje, 9 november 2020, SEAT är bilmärket som går mot strömmen, hittills i år har varumärkets företagsförsäljning ökat med 45% samtidigt som den totala företagsmarknaden* i landet tvärtemot gått ned med -10,3%. Anledningen till den stora ökningen för SEAT ligger framförallt i företagets långsiktiga strategi och satsning på gasdrivna fordon.

Av 2870 st. registrerade gasdrivna fordon under 2020 har SEAT levererat över 1000 st., det motsvarar ca. 35% av alla registrerade gasbilar hittills i år. Det gör att SEAT kvalar in på en 1:a plats i den totala registreringsstatistiken i Sverige inom gasbilsförsäljningen.

SEAT Sveriges Fleet Sales Manager, Marcus Akmal, förklarar framgången, ”Tack vare vår starka närvaro samt långsiktiga och kontinuerliga arbete med gasbilar så lyckas vi öka våra andelar på en fallande marknad vilket är mycket glädjande.” Marcus fortsätter “Nu med introduktionen av plug-in hybrider från både SEAT och CUPRA, tillsammans med rena elbilar och vårt starka utbud av gasdrivna modeller, står vi oss väl rustade inför framtiden.”

En framtida klimatomställning, där vi går mot en mer klimatsmart fordonsflotta, tror inte SEAT att vi löser med bara ett enskilt drivmedel. Snarare är det en mix av nya hållbara technologier och drivmedel, exempelvis gasbilar, plug-in hybrider och rena elbilar, som är vägen framåt.

*enl. Vroomklass: taxi, transport, stat, kommun, landsting, ”vanliga” företag, leasingbolag