05 jun 2022 | Pressmeddelande

Robert Dahlgren säkrar pole, seger och varvrekord i STCC-premiären

CUPRA Dealer Team - PWR Racing-föraren Robert Dahlgren började STCC TCR Scandinavia-säsongen 2022 lika starkt som han avslutade fjolåret.

Den regerande mästaren tog hand om pole i kvalet, satte nytt varvrekord och säkrade segern samt mästerskapsledningen i helgens premiär på Ljungbyheds Motorbana.

"Vi fick en perfekt start på säsongen! Men jag fick kämpa hårt genom hela tävlingen för att hålla avståndet till Brink, det gick inte att slappna av på något sätt. Det kommer att bli en tuff säsong i år, men vi har fått maximal poängskörd med oss och det ska vi bygga vidare på inför hemmatävlingen i Skellefteå,", säger Robert Dahlgren.

Axel Bengtsson, som gör STCC-debut i år direkt från gokart, fick kämpa hårt till en solid sjätteplats.

"Sexa i mål från sexa på startuppställningen känns helt okej. Jag fick försvara min placering genom nästan hela tävlingen, så jag tappade en del grepp när jag fick köra defensivt. Totalt sett så fanns det lite mer potential än vad vi visade, men för att vara min debuthelg i STCC så är det ett resultat vi får vara nöjda med.", säger Axel Bengtsson.

I förarmästerskapet leder Robert Dahlgren med fem poäng över Tobias Brink medan Axel Bengtsson är sexa, 15 poäng från ledning.

I teammästerskapet delar PWR Racing ledningen med Brink Motorsport på 30 poäng, fem poäng framför Lestrup Racing Team.

"Vi har en lång säsong framför oss, men premiärens resultat är helt klart ett styrkebesked. Robert satte inte ett hjul fel på hela helgen och Axel gjorde en stabil insats direkt in i STCC-hetluften. Vi kämpar vidare och siktar tveklöst på att slåss om segrarna när vi kommer till Skellefteå härnäst.", säger Marcus Ekström.

”Vi på CUPRA Sverige vill tacka hela teamet för en fantastisk start på säsongen. Robert levererade både varvrekord och mästerskapsseger och Axel gjorde en grym debut.”, säger Per Brinkenberg, märkeschef CUPRA Sverige.

Härnäst väntar Midnattssolsloppet på Skellefteå Drivecenter Arena den 17-18 juni, hemmatävlingen för såväl teamet som huvudpartnern Skellefteå Kraft.

Resultat Ljungbyhed