16 jun 2022 | Pressmeddelande

Segerjakt i Skellefteå - hemmatävlingen för PWR, Dahlgren och Skellefteå Kraft

Regerande STCC TCR Scandinavia-mästarna CUPRA Dealer Team - PWR Racing jagar nya segrar i helgens tävlingar som körs på såväl teamets som Robert Dahlgrens hemmabana Skellefteå Drive Center Arena.

Tävlingen är även huvudpartnern Skellefteå Krafts hemmabana vars samarbete med PWR kretsar kring en hållbar omställning av transportsektorn och har resulterat i den 100% elektriska prototypen PWR001 som kommer att köras och ställas ut under tävlingshelgen.

"För mig är detta säsongens höjdpunkt, speciellt då jag även får skjutsa publik i PWR001 tillsammans med Skellefteå Kraft som vi arbetar med för en spännande och hållbar framtid. Min målsättning för helgen är precis som under premiären, vi kör för pole och seger i alla lägen. Det kommer att bli en tuff uppgift dock då jag tror att Audi-bilarna kommer vara starka i helgen.", säger Robert Dahlgren.

I teammästerskapet ligger CUPRA Dealer Team - PWR Racing i delad ledning med konkurrenterna Brink Motorsport efter succépremiären för två veckor sedan där Robert Dahlgren säkrade sin 47:e STCC-seger totalt.

"Hemmatävling innebär självklart extra press på teamet att leverera. Nu kommer vi även köra med mer vikt i bilarna efter premiärens framgångar och det gör utmaningen ännu större. Men vi vet att vi har ett starkt paket till att fortsatt kunna utmana om segrar och säkra viktiga poäng till mästerskapet - där ligger vår ambition solklart i helgen.", säger Marcus Ekström, teamchef CUPRA Dealer Team - PWR Racing.

Axel Bengtsson gjorde en stark STCC-debut för teamet under premiären på Ljungbyhed där han säkrade sjätte plats i såväl kvalet som tävlingen bakom ratten på sin CUPRA León Competición.

"Vi hade en produktiv första tävlingshelg i Ljungbyhed och nu väntar ännu en ny utmaning för mig då jag aldrig tävlat i Skellefteå tidigare. Nu känns det dock lite lugnare då debuten är över och jag kan fokusera mer på att åka fort. Jag tror absolut att vi kan ta oss in i topp fem i helgen, kanske även en pallplats i tävlingen med omvänd startordning. Det ska bli extra kul att köra tre tävlingar i Skellefteå, det är ett nytt och intensivt format för mig som jag ser fram emot.", säger Axel Bengtsson.

I helgen återvänder STCC till formatet med tre tävlingar som samtliga körs på lördag efter fredagens test och kval. Alla tre tävlingar sänds LIVE på: plus.stcc.se

Tidsschema Skellefteå

Fredag 17/6

  • 11:00 - Test 1
  • 16:00 - Test 2
  • 19:45 - Kvalificering

Lördag 18/6

  • 12:55 - Race 1
  • 15:50 - Race 2
  • 20:10 - Race 3