Om Volkswagen-koncernen

Volkswagen-koncernen, med huvudkontor i Wolfsburg, är en av världens ledande biltillverkare och den största biltillverkaren i Europa. Under 2018 levererade Volkswagen-koncernen 10,83 miljoner fordon till kunder världen över.

Vår huvudman Volkswagen AG

Korta fakta

Koncernen består av tolv varumärken från sju europeiska länder: Volkswagen Personbilar, Audi, Seat, Skoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Ducati, Volkswagen Transportbilar, Scania och MAN.

Varje märke har sin egen karaktär och fungerar som en självständig enhet på marknaden. Produkterna omfattar allt från motorcyklar till små bilar och lyxbilar.

I den kommersiella fordonssektorn  varierar utbudet av pick-ups, bussar och tunga lastbilar. Volkswagen Group är också aktiva i andra branscher som tillverkning av stora dieselmotorer för marin och stationär användning, turboladdare och -maskiner, specialväxlar, kompressorer och kemiska reaktorer.

Dessutom erbjuder Volkswagen Group ett brett utbud av finansiella tjänster som inkluderar återförsäljare och kundfinansiering, leasing, bank- och försäkringsverksamhet samt fleet management.

Volkswagen AG har  120 produktionsanläggningar i 20 länder i Europa och ytterligare 11 länder i Nord- och Sydamerika, Asien och Afrika. Varje vardag producerar våra drygt 640 000 medarbetare runt om i världen ca 44 000 fordon, och arbetar med fordonsrelaterade tjänster eller andra branscher. Volkswagen-koncernen säljer sina fordon i 153 länder.

Med strategin  “TOGETHER – Strategy 2025” för framtiden,  banar Volkswagen-koncernen väg för det största förändringsarbetet i sin historia: transformeringen från en av de bästa biltillverkarna till en världsledande leverantör av hållbar mobilitet. För att uppnå detta kommer koncernen att omvandla sin fordonskärnverksamhet , och kommer bland annat att lansera ytterligare 30+ helt eldrivna bilar fram till 2025, samt utöka inom batteriteknik och självkörande bilar som nya kärnkompetenser.

Läs mer om vår huvudman Volkswagen AG på den globala hemsidan.

Volkswagen AG Investor Relations

Volkswagen Group Sverige är inte börsnoterat.

Har du frågor som rör investerarrelationer så finns information om Volkswagen AG:s Investor Relations-avdelning om du följer länken nedan.

Volkswagen AG:s Investor Relations-avdelning